
Dla mnie jest świetna, zarówno w formie shota, drinka jak i jako dodatek- tak jak tu do czekolady. Ja na co dzień nie przepadam za whisky, ale tu likier cynamonowy gra pierwsze skrzypce i dlatego mi bardzo smakuje. Natomiast mój mąż, który uwielbia whisky tej nie "trawi", bo jest zbyt cynamonowa. Kwestia gustu

Zmierzając do celu, teraz szybko powiem wam jak zrobić pralinki w 6 krokach.
Naszykuj składniki:
- 100 g gorzkiej czekolady- jedna tabliczka
- 25 g masła
- 50 ml płynnej śmietany
- 4 łyżki whisky
Przygotowanie:
- Rozpuść w kąpieli wodnej masło i śmietanę
- Dodaj czekoladę i jak się rozpuści zdejmij z ognia
- Po ostudzeniu wmieszaj whisky
- Wstaw do zamrażarki na 20 minut (lub na całą noc do lodówki, jeśli masz czas)
- Uformuj kulki i od razu obtocz je w kakao
- Wstaw do lodówki, żeby stężały- tak około pół godziny.

Ciekawy :-)
OdpowiedzUsuńTrzeba przetestować 🤗
OdpowiedzUsuńpolecam :) smacznego :)
Usuń